top of page
CtrlPrint Årsredovisning InDesign InCopy Plugins | AVA Corporate Communications
Rectangle 315.png

Instruktioner för CtrlPrint

3 Oktober 2022

Del 1 - Installera InCopy

 

Steg 1: Installera Adobe Creative Cloud

Om du har detta installerat på datorn kan du hoppa över detta steg.

För att installera Adobe InCopy måste du ha ett Creative Cloud-konto med ett betalt abonnemang för InCopy och "Creative Cloud Desktop App". Ditt Creative Cloud-konto hanteras av någon i din organisation. Kontakta din IT-avdelning om du är osäker på dina inloggningsuppgifter för Adobe Creative Cloud. "Creative Cloud Desktop App" kan laddas ner här.​​​​​​​​​​

Steg 2: Installera InCopy 2022

 

Efter att du fullföljt föregående steg öppna "Creative Cloud Desktop App". Leta reda på InCopy i sektionen Alla Program. 

Klicka på de tre punkterna längst till höger om listan för InCopy och välj Andra versioner och installera InCopy 2022 som börjar med versionsnummer 17.4. (Installera absolut ingen version som börjar på 18. eller uppåt.)

​​

OBS: Om nedladdningsalternativet är märkt "Försök" beror det på att du inte är inloggad med ett Adobe-konto med en aktiv prenumeration på InCopy. Du kan fortfarande installera InCopy som en kostnadsfri testperiod i 7 dagar, men efter att denna tid har löpt ut behöver du en prenumeration.

Del 2 - Installera Crosstalk

Steg 1: Installera eller uppdatera Crosstalk till rätt årsversion

Inför varje produktion används en specifik version av InCopy och därmed Crosstalk. Använd länken nedan för att ladda ned och installera Crosstalk.

Obs säkerställ att Del 1 är korrekt utfört.

Steg 2: Aktivera Crosstalk 

När CrossTalk är installerat kan du öppna InCopy och aktivera programmet. Du ska ha fått en separat licenskod som används för att aktivera produkten. Om du inte fått en licenskod kontakta din kundansvarig.

Del 3 - Installera typsnitt (separata instruktioner nedan)

Innan du öppnar ett dokument är det viktigt att du har installerat korrekta typsnitt för dokumentet. Om du har felaktiga typsnitt så kommer det en varningsruta.

Du kan aktivera teckensnitt på två sätt:

 

     a. Installera dem lokalt på datorn (om du har teckensnittsfiler).

     b. Aktivera teckensnittet från Adobe Typekit (se nedan).

Efter att typsnitten är installerade är du redo att börja arbeta i CtrlPrint.

 


Del 3b - Installera typsnitt via Typekit

 

Steg 1: Navigera till Adobe Fonts i webbläsaren

Navigera till adressen fonts.adobe.com/fonts i webbläsaren.

Steg 2: Logga in med ditt Adobe-konto och hitta ditt typsnitt

Tryck på logga in längst upp till höger. Logga in med ditt Adobe-konto. (Observera att detta är inte samma konto som CtrlPrint.) 

Steg 3: Aktivera ditt typsnitt

När ni hittat ert typsnitt trycker ni på aktivera längst upp till höger för att aktivera hela typsnittet. Typsnittet bör inom kort aktiveras. Om du fortfarande får varningsruta pröva att starta om datorn.

bottom of page