top of page
Börsnotering IPO Konsult | AVA Corporate Communications
Rectangle 315.png

Ava söker erfaren konsult med intresse för företagskommunikation

Vi på Ava söker en driven konsult som kan kombinera projektledning, rådgivning, affärsutveckling, analys och konceptuell utveckling. Du behöver även ha ett intresse för finansiell kommunikation då många av våra kunder är börsnoterade bolag. 

Konkret är din roll både analytisk och kommunikativ, med ett fokus på att producera material. Du kommer att projektleda uppdrag för befintliga uppdragsgivare, jobba med löpande rådgivning och sköta om finansiella kommunikationsaktiviteter. I rollen ingår även att skapa innehåll och utföra analyser av olika karaktär. Du kommer att arbeta med börsnoteringar och IR-tjänster samt publicering av material likt årsrapporter och hållbarhetsrapporter på olika plattformar och webbplatser. Att producera säljpresentationer är även det en viktig del av tjänsten och det är bra om du har ett öga för grafisk formgivning.  En viktig del av arbetsbeskrivningen är även att arbeta med projektledning, sälj och förberedelser av pitcher.

Ditt uppdrag

I din roll arbetar du ofta mot ledande befattningshavare i börsnoterade bolag i en rad olika branscher. Arbetsuppgifterna är därmed varierande och du kommer att arbeta både självständigt och i team. Du förväntas aktivt bidra till att utveckla vår affär och självständigt ta fram nya arbetsuppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är som följer:

 

 • Arbeta som rådgivare och projektledare i kommunikations- och IR-uppdrag. Säkerställa att projekten löper enligt beslutad kvalitetsnivå, tidplan och budget.

 • Kommunikation till kapitalmarknaden i samband med börsnoteringar, transaktioner och företagshändelser.

 • Arbete med och producera årsredovisningar, delårsrapporter, prospekt, hållbarhetsrapporter och annat för branschen relevant kommunikationsmaterial.

 • Analys och bevakning. Det rör sig bland annat om medieanalyser, värderingsanalyser, riskbedömningar, intressentdialoger, väsentlighetsanalyser samt GRI- och hållbarhetsanalyser.

 • Innehållsproduktion till företagspresentationer, pressmeddelanden, workshops, investerarmöten och roadshows.

 • Etablera dig som ett viktigt stöd till våra kunder i både strategiska och taktiska kommunikationsfrågor. Vi ser gärna att du självständigt driver arbetet i dina uppdrag gentemot kund, tillsammans med en kundansvarig.

 • Se och skapa affärer med nya och befintliga kunder och affärsutveckla ditt arbetsområde eller området där du är specialist. Här ingår även att vara drivande i pitcharbetet för nya uppdrag. Du bör även vara trygg i att förbereda och leda workshops tillsammans med resten av teamet.​​

Väsentlighetsanalys GRI TCFD CSRD ESG Konsult | AVA Corporate Communications

Vem är du?

Din personlighet och förmåga att ta människor är minst lika avgörande för oss som ditt CV och din bakgrund. Som person är du positiv och strukturerad. Eftersom vi alltid sätter kunden i fokus ser vi gärna att du har ett naturligt affärsdriv och ett analytiskt sinne. Du är kreativ och kommer med nya idéer samtidigt som dina leveranser alltid håller hög kvalitet.

 

Du har en akademisk examen med finansiell inriktning, samt ett starkt intresse för kombinationen av kapitalmarknad och kommunikation. Du är ansvarstagande och strukturerad och har dessutom ett starkt intresse för näringsliv och aktiemarknad, gillar att ha mycket kundkontakt och är en naturlig relationsbyggare. Vi tror att du har arbetat några år med corporate- eller finansiell kommunikation på byrå eller börsbolag och har erfarenhet av att självständigt driva större kommunikationsprojekt. 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har:

 

 • En stark förståelse för finansiell kommunikation, svenskt näringsliv, kapitalmarknaden samt hållbarhetsfrågor.

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är en stjärna på att skriva och har lätt för att formulera och paketera budskap i text åt våra kunder.
   

 • God erfarenhet av att arbeta med större presentationer i Powerpoint/Google Slides, av att bygga komplexa modeller i Excel/Google Spreadsheet och av att producera omfattande rapporter i Word/Google Docs.
   

 • God teknisk vana eftersom du kommer arbeta med digitala projektledningsverktyg och program, däribland många i Adobe-sviten. Det är en fördel om du är tekniskt lagd och har lätt för att lära dig nya program, system och tjänster utan svårigheter.

 • En god förmåga att koordinera, planera och leda betydande projekt. Så även erfarenhet av att projektleda olika typer av kommunikationsprojekt. 

 • En genuin affärsmässighet och en naturlig fallenhet för att bygga långa relationer och förtroende som rådgivare. Ett driv för att skapa nya affärer och att utveckla långsiktiga kundrelationer.

 • Är drivande i pitcharbetet inför nya uppdrag. Har goda resultat i försäljningsarbete sedan tidigare.

Ansökan

Låter detta som en roll för dig? Ansök med ditt CV och ditt personliga brev till work@avacom.se. Skriv “Konsult Ava” i ämnesraden. Vi intervjuar tänkbara kandidater löpande.

Om Ava

Ava är en kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper företag och organisationer att hitta nya och kreativa sätt att arbeta med företagskommunikation. Vi har en god helhetssyn kring både dagens trender och morgondagens möjligheter på marknaden.

 

Tillsammans har våra anställda många års erfarenhet av att ta fram lösningar och tjänster inom finansiell kommunikation, PR, hållbarhet samt branding. Genom att lyssna på våra kunders åsikter och förutsättningar noggrant kan vi erbjuda vägledning och hjälpa företag och organisationer att rikta nytänkande kommunikation till rätt målgrupp.

 

På Ava får du möjlighet att ta ett stort eget ansvar och utvecklas i din professionella karriär. Du kommer att få arbeta med kommunikation både “på golvet” och på ledningsnivå i några av landets mest välrenommerade bolag. På köpet får du nya kollegor med olika bakgrund som stöttar och hjälper dig när det behovet uppstår.

ETT SAMSPEL I ETERN

Du behöver aldrig oroa dig för radiotystnad med oss

Vi vet att ett gott samspel med kunder innebär affärsnytta för alla inblandade. Därför gör vi alltid vårt yttersta för att kommunicera allt som sker - när det sker.

Rectangle 333.png
Rectangle 396.png
Head of Investor Relations and Communication Nasdaq | AVA Corporate Communications
bottom of page