ESEF och XBRL

ESEF och XBRL är ett steg mot transparent och jämförbar finansiell information i en allt mer digitaliserad värld.

Tjänst

Rapportera enligt ESEF och CSRD - smidiga och effektiva lösningar för era finansiella rapporter

En introduktion till ESEF och kommande CSRD-rapportering

European Single Electronic Format (ESEF) är det nya standardformatet för digital rapportering som alla börsnoterade bolag är ålagda att följa. Syftet är att underlätta jämförelser och analys genom att bolagen behöver märka upp siffror, noter och tabeller i enlighet med XBRL, vilket kräver specifika mjukvaror och program. Vi hjälper er med implementeringen av ESEF och säkerställer smidiga rutiner och processer för framtida rapportering. Samtliga bolag rapporterar idag enligt ESEF, men med det nya CSRD-direktivet kommer XBRL-märkningen även att behöva appliceras på hållbarhetsrapporterna, vilket markant ökar omfattningen av arbetet.

Vår expertis inom ESEF och XBRL

Vid implementeringen av ESEF-rapportering uppstår många frågor, såsom val av leverantör och vilka rutiner som ska införas. Med vår kunskap om de senaste reglerna och de bästa leverantörerna och lösningarna på marknaden kan vi erbjuda rådgivning och stöd för en framgångsrik och problemfri implementering. Eftersom vi projektleder flera årsredovisningar och hållbarhetsrapporter kan vi rekommendera leverantörer som bäst passar er verksamhet och era processer. Vi erbjuder även projektledning för att säkerställa en smidig och effektiv hantering av taggningen, vilket ger er mer tid att fokusera på er kärnverksamhet.

Intresserad av att höra mer?

Kontakta oss för mer information.

Kontakt

Alexander Paziraei

Managing Partner +46 20 89 93 82 [email protected]

Dan Setterwall

Senior advisor +46 20 89 93 97 [email protected]

Vi kan hjälpa er med...

ESEF-implementering och rådgivning
Val av leverantör och lösning
Planering och rutiner för taggning
CSRD förberedelser för taggning och mappning

Visste du att?

100%

Vi är stolta att 100% av våra kunder väljer att fortsätta arbeta med oss. Våra kunder är främst publika bolag på Nasdaq Stockholm Small, Mid och Large Cap. 

15%

Vi arbetar målinriktat och effektivt. Genom att byta till oss har våra kunder uppnått besparingar om 15% i genomsnitt, utan att kompromissa på slutresultatet.

Vanliga frågor och svar

Vilken typ av rådgivning kan AVA erbjuda kring ESEF?
Vad innebär implementering av ESEF?
Vad är det som ska taggas för CSRD?

Kontakta oss

*
*
*
Genom att klicka på "Skicka" accepterar du vår integritetspolicy, inklusive vår cookiepolicy.