Om oss

En traditionell byrå i ny tappning - redo för morgondagens kommunikation

Vilka är vi

Vi är en nytänkande byrå med ett brinnande intresse för bra kommunikation och fokus på helheten


AVA Corporate Communications grundades våren 2021 när vi insåg att kommunikationsbranschen behövde något nytt. Vi har sedan dess vuxit organiskt och har nu ett flertal konsulter och analytiker, samt ett omfattande nätverk av seniora rådgivare, designers och formgivare. Tillsammans har vi flera hundra års samlad erfarenhet från olika roller och perspektiv i näringslivet.

Vi är flexibla och anpassningsbara

I en alltmer komplex och snabbföränderlig värld är förmågan att erbjuda flexibla lösningar avgörande. Vi värdesätter en flexibel organisation som proaktivt hjälper våra kunder och effektivt hanterar nya utmaningar.

Vi har stort tillit till varandra

Tillit är grunden för ett framgångsrikt samarbete och det gäller i alla våra relationer – från våra interna till de vi bygger med våra kunder. Genom att investera i varandra säkerställer vi att varje projekt genomförs med respekt, integritet och bästa möjliga resultat.

Vi är nytänkande och kreativa

För att leverera det bästa gäller det att tänka nytt. Vi välkomnar utmaningar som kräver arbete utanför de traditionella ramarna. Vårt engagemang för nytänkande och kreativ problemlösning gör det möjligt för oss att ständigt utvecklas och driva branschen framåt.

Vårt team


Alexander Paziraei

Managing Partner

+46 20 89 93 82
[email protected]

Alexander Paziraei

Managing Partner
Alexander är grundare till AVA Corporate Communications. Med gedigen expertis och mångårig erfarenhet har Alexander under sin karriär arbetat med ett stort antal ledande börsnoterade bolag. Han har djup erfarenhet inom finansiell kommunikation, investor relations, hållbarhet och digitala lösningar. I ledande befattningar som CFO och partner har han tidigare arbetat på Oxenstierna & Partners och Korp Kommunikation. Alexander har examen från Handelshögskolan i Stockholm och har även läst industriell ekonomi på KTH. På fritiden spenderar Alexander främst sin tid på badmintonbanan, tennisbanan och golfbanan samt med familj och vänner.
Carl-Wilhelm Hellstedt

Analyst

+46 20 10 30 40
[email protected]

Carl-Wilhelm Hellstedt

Analyst
Carl-Wilhelm har i sin roll som analytiker på Ava huvudsakligt fokus på affärsjuridik och aktiemarknadsrätt. Carl-Wilhelm studerar sista året på juristprogrammet vid Uppsala universitet och har även läst business administration och management på Lunds universitet. På fritiden hittar ni troligtvis Carl-Wilhelm på golfbanan, hos roddföreningen eller med näsan i en bok om tysk grammatik.
Christian Hall

Senior advisor

+46 20 89 93 43
[email protected]

Christian Hall

Senior advisor
Christian är en Senior Advisor med en bred kompetens inom Investor Relations. Efter att ha arbetat under en lång tid som aktieanalytiker inom banksektorn, valde Christian att byta sida och har sedan ett antal år arbetat som IR-rådgivare. Han har tidigare arbetat inom IR på både Academedia och Folksam. Christians expertis inkluderar att skapa, formulera och kommunicera tydliga budskap för investerare samt att bygga förtroende hos kapitalmarknaden. Christian har en bakgrund inom civilekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. På fritiden brukar han vistas i naturen, kanske med en golfklubba i handen, eller umgås med familj och vänner.
Dan Setterwall

Senior advisor

+46 20 89 93 97
[email protected]

Dan Setterwall

Senior advisor
Dan är senior rådgivare och projektledare och har arbetat med strategisk kommunikation och har över 30-års erfarenhet. Både i rollen som beställare i börsnoterade företag och i rollen som konsult. Intresserad av företag och företagande och har lätt att sätta sig in i olika verksamheter och discipliner. Specialiserad på finansiell kommunikation och hur företag kan skaffa sig en rättvisande beskrivning av sitt företag. Utmanas av att bistå företag att kommunicera sin vision, affärsidé, mål och strategi i olika kanaler. Ett drömprojekt kan vara att göra om en årsredovisning ge företagsledningen verktyg för kontakter med investerare och övriga intressenter. Vid sidan av arbetet uppskattar Dan att försjunka i en bra bok. Helst av papper för rätt doft och känsla.
Filippa Lambert

Analyst

+46 20 89 93 97
[email protected]

Filippa Lambert

Analyst
Filippa är analytiker på Ava. Hennes huvudsakliga inriktning är inom områdena hållbarhet och finansiell kommunikation, men hon arbetar även med investor relations. Tidigare har Filippa arbetat på Carnegie Fonder och har erfarenhet när det kommer till fondarbete, sparande och ESG-analyser. Hon har även arbetat på Deloitte inom Financial Advisory där hon arbetat med finansiell due diligence samt andra finansiella analyser. Filippa studerar i skrivande stund på Handelshögskolan i Stockholm där hon läser Business and Economics. Hon är med i kårstyrelsen och ansvarig för den externa och interna kommunikationen för dem. Tidigare har hon även suttit som ordförande och projektkoordinator för Handelshögskolans mediautskott. På sin fritid går hon gärna långpromenader med hunden och spenderar tid med familj och vänner.
Greg McIvor

Senior advisor

+46 20 89 93 94
[email protected]

Greg McIvor

Senior advisor
Greg är senior skribent och kommunikationsstrateg. Som tidigare Stockholm-korrespondent för The Guardian och Financial Times har han över 30 års erfarenhet av media och kommunikation. Han har skrivit för ett brett utbud av företag och organisationer inom flera sektorer - från livsmedelsproduktion till pharma och gruvdrift till mjukvara. Hans specialområden inkluderar extern och intern kommunikation, varumärkesinnehåll och finansiell kommunikation. Greg har en juristexamen från University of Nottingham och Westminster Press Diploma in Journalism. Han tycker om att spela padel och hålla sig i form. På helgerna kan du hitta honom med en långlins i naturen när han följer sin passion för naturfotografering.

Gunnel Sköld

Analyst
Gunnel är analytiker på Ava med huvudsakligt fokus på hållbarhet och investor relations. Hon har en bakgrund inom finanssektorn med flera erfarenheter inom Investment Banking och hållbarhetsarbete. Gunnel har arbetat som Trading Surveillance Analyst på Nasdaq Stockholm, gjort internships på Swedbank och varit medlem i styrelsen för hållbarhetsgruppen på Handelshögskolan. Hon har därför erfarenhet av att arbeta med företagslån, obligationer och ESG-analyser. Gunnel har en kandidatexamen i Business & Economics från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat ett år på Business Management programmet på University of Edinburgh. På fritiden tar hon gärna en löprunda i naturen, läser en bra bok eller umgås med familj och vänner. 

Jennifer Jerand

Analyst
Jennifer är analytiker på AVA och arbetar främst med finansiell kommunikation, hållbarhet och varumärke. Tidigare har hon erfarenhet av arbete med strategisk kommunikation och varumärkesarbete från Le Bureau i Stockholm, som idag är en del av Gullers Group. Jennifer studerar sista terminen på Ekonomiprogrammet på Uppsala Universitet och har även gjort utbytesår både i USA på Westminster School i Connecticut och City University of Hong Kong i Kina. I Uppsala är hon aktiv i marknadsföringsgruppen för Uppsalaekonomerna. Fritiden tillbringar hon gärna utomlands på resande fot, på tennisbanan, eller i naturen med löpträning och skidåkning.

Julia Mikalsen

Analyst
Julia är analytiker på Ava och har en bred kompetens inom områdena investor relations, varumärke och public relations. Hon har tidigare arbetat som Social Media Specialist på företaget Kry, där hon har ansvarat för att utveckla och genomföra sociala mediestrategier. Julia har även arbetat på Stöldskyddsföreningen, där hon har fokuserat på marknadskommunikation, såsom utveckling av kampanjer och lanseringar. Utöver sitt arbete har Julia ett stort intresse för hur man kan använda kommunikation för att utveckla verksamheter och samhället, och har en kandidatexamen i strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Julia har varit bosatt i sju olika länder och är en självutnämnd expert på de skandinaviska språken. Hon tycker om att resa och spenderar gärna sin fritid med att upptäcka nya platser och kulturer.

Linus Werner

Associate
Linus är associate på AVA, specialiserad inom finansiell kommunikation, investor relations och PR. Med sin analytiska förmåga och djupa förståelse för aktiemarknaden, har Linus en central roll i att utveckla effektiva kommunikationsstrategier och skapa varaktiga relationer med kapitalmarknaden. Linus har en gedigen bakgrund som journalist med mer än 10 års erfarenhet, och har tidigare varit verksam som journalist i olika roller på Dagens Industri och Aftonbladet. Linus har en masterexamen i Accounting and Financial Management från Uppsala Universitet, en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms Universitet, samt en journalistexamen från Mittuniversitet. Utanför jobbet är Linus en hängiven supporter till sina två favoritlag i fotboll:  AIK och Argentinas landslag. Han umgås också gärna med vänner och familj, och håller sig uppdaterad om händelser på världens kapitalmarknader.

Markus Nilsson

Analyst
Markus är analytiker på Ava med huvudsakligt fokus på finansiell kommunikation och Investor relations och har en kandidatexamen i Business and Economics från Handelshögskolan i Stockholm. Markus har bra koll på siffror och arbetar främst med finansiella rapporter, IR- och kommunikationsstrategi samt hållbarhet. Utöver det har Markus tidigare suttit i kårstyrelsen för Handelshögskolan i Stockholm. Markus är självutnämnd frankofil och älskar allt som har med Frankrike att göra (förutom Netflixserien Emily in Paris).

Patrik Oscarsson

Art director
Patrik är en erfaren formgivare med en lång bakgrund från reklambyråer. Hans karriär har inkluderat arbete på framstående byråer som DDB, Volt och Lowe. Han har arbetat med allt från stora kampanjer till självständiga projekt, inklusive digital produktion och årsredovisningar. Patrik har bland annat arbetat med företag som Epiroc, Telenor, Danske Bank och Telia. Med en passion för design och detaljer, har Patrik förmågan att omvandla kreativa idéer till visuellt tilltalande projekt. Han har tidigare studerat reklam vid IIU Stockholm och Pace University i New York, samt tagit fortsättningskurser i Photoshop och en kurs i typografi vid Berghs. Patrik har också ett stort idrottsintresse och är engagerad som ledare inom fotboll och ishockey. På fritiden tillbringar han gärna tid i naturen, på båten eller på surfbrädan.

Per Gustafsson

Senior advisor
Per är senior rådgivare på AVA och har gedigen erfarenhet när det kommer till bolagsstyrning, redovisningsfrågor och revision för att nämna några områden. Med mer än 30 år som partner på KPMG har han en lång erfarenhet av att arbeta med kunder inom den finansiella världen. Han är sedan 2020 i huvudsak verksam som rådgivare åt större och mindre företag i en rad olika frågor. Med sig har han kunskapen och erfarenheten av tre decennier som revisor och delägare i ett av landets ledande revisionsföretag. Bland kunder under åren hittar man såväl svenska som internationella koncerner, börsnoterade och privatägda. Per har en master of science från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Uppsala universitet. På fritiden gillar Per att resa samt umgås med familj och vänner. Han ägnar sig även gärna åt sitt stora intresse som är motorcykel och sportbilar.

Rebecka Berg

Analyst
Rebecka arbetar som analytiker med fokus på investor relations, PR och varumärke. Med en bakgrund inom marknadsföring och varumärkesutveckling, har hon erfarenhet av att genomföra djupgående marknadsanalyser, tolka datainsikter och ta fram innehåll. Rebecka har tidigare arbetat som analytiker på Bodil och gjort ett internship på GP Bullhound. Hon studerar nu sitt tredje år i kandidatprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm. Under sin tid på Handelshögskolan har hon även bidragit aktivt till studentkårens verksamhet och suttit med i styrelsen för Näringslivsutskottet. På fritiden tycker Rebecka om att tillbringa tid med nära och kära, samt att ägna sig åt sin passion för konståkning - en sport där hon tidigare tävlat på elitnivå.

Thomas Maupin

Senior advisor
Thomas är Senior Advisor och styrelseledamot på Ava. Thomas har lång erfarenhet från kreditmarknaden som data scientist och analytiker på Corpia. Thomas har ett pågående uppdrag som chief credit officer på Corpia och har en lång och betydande erfarenhet av kreditrisk. Thomas har en omfattande utbildning som inkluderar en Baccalauréat Général en Série Scientifique från Lycée Francais Saint-Louis i Stockholm, samt en Civilingenjörsexamen i Industriell ekonomi, en M.Sc. i Finansiell matematik och en B.Sc. i Tillämpad matematik från KTH. På fritiden tillbringar han tid på golfbanan med vänner, med en bok eller med att ta en löptur.

Walther Almquist

Senior advisor
Walther är senior rådgivare på Ava och har mer än 20 års erfarenhet från arbete inom finans, marknadsföring och affärsutveckling. Hans kunskap är djup och han har bland annat jobbat med analys, implementering och styrning av olika projekt. Han har även varit ansvarig för drift samt resultat av daglig verksamhet. Walther har även arbetat med varumärkeskännedom för en rad olika företag inom finansbranschen. Bland annat har han erfarenhet från att jobba med SAAB, Handelsbanken och Carnegie Investment Bank. Han har därtill varit VD på Öhman Capital i tre år. På fritiden spenderar han gärna tiden med vänner och aktiviteter som dykning och skidåkning. Walther har både skepparexamen och licens att flyga helikopter vilket innebär att han spenderar en icke oansenlig del av sin tid både i luften och på vattnet.
Visa alla medarbetare

Är du vår nya kollega?

Läs mer om våra lediga tjänster och bli en del av vårt team

Karriär

Vi vet att starka samarbeten lägger grunden för framgång

På AVA Corporate Communications är vår expertis och kunskap avgörande för lyckad kommunikation. Men det som verkligen ger resultat är ett samarbete baserat på ömsesidig respekt och öppen dialog. 

Vi lyssnar

Våra medarbetare är inte bara skickliga inom sina specialområden, de är också utmärkta lyssnare.


Vi förstår att framgångsrik kommunikation börjar med att lyssna och förstå våra kunders behov, mål och utmaningar. Genom att vara aktiva och engagerade lyssnare kan vi sätta oss in i deras värld och skapa strategier och lösningar som verkligen passar dem.

Kontakta oss

*
*
*
Genom att klicka på "Skicka" accepterar du vår integritetspolicy, inklusive vår cookiepolicy.