top of page
Kapitalmarknadsdag Analytiker | AVA Corporate Communications
Rectangle 315.png

Ava söker driven analytiker med intresse för företagskommunikation

Vi på Ava söker en driven analytiker som kan kombinera affärsutveckling, analys och konceptuell utveckling. Du behöver även ha ett intresse för finansiell kommunikation då många av våra kunder är börsnoterade bolag.

Konkret är din roll både analytisk och producerande. Du kommer att utföra analyser för befintliga uppdragsgivare, jobba med löpande rådgivning och sköta om finansiella kommunikationsaktiviteter. Du kommer att arbeta med börsnoteringar och IR-tjänster samt publicering av material likt årsrapporter och hållbarhetsrapporter på olika plattformar och webbplatser. Att producera säljpresentationer är även det en del av tjänsten och det är bra om du har ett öga för grafisk formgivning.

Ditt uppdrag

I din roll arbetar du ofta mot ledande befattningshavare i börsnoterade bolag i en rad olika branscher. Arbetsuppgifterna är därmed varierande och du kommer att arbeta både självständigt och i team. Du förväntas aktivt bidra till att utveckla vår affär och självständigt ta fram nya arbetsuppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är som följer:

 

 • Kommunikation till kapitalmarknaden i samband med börsnoteringar, transaktioner och företagshändelser.
   

 • Innehållsproduktion till företagspresentationer, pressmeddelanden, workshops, investerarmöten och roadshows.
   

 • Arbete med och producera årsredovisningar, delårsrapporter, prospekt, hållbarhetsrapporter och annat för branschen relevant kommunikationsmaterial.

 • Analys och bevakning. Det rör sig om bland annat medieanalyser, värderingsanalyser, riskbedömningar, intressentdialoger, väsentlighetsanalyser samt GRI- och hållbarhetsanalyser.

Väsentlighetsanalys GRI TCFD CSRD ESG Konsult | AVA Corporate Communications

Vem är du?

Din personlighet och förmåga att ta människor är minst lika avgörande för oss som ditt CV och din bakgrund. Som person är du positiv och strukturerad. Eftersom vi alltid sätter kunden i fokus ser vi gärna att du har ett naturligt affärsdriv och ett analytiskt sinne. Du är kreativ och kommer med nya idéer samtidigt som dina leveranser alltid håller hög kvalitet.

 

Vi tror att du är en student som håller på att studera eller avsluta en akademisk examen, gärna med finansiell inriktning. Vi tror även att du har ett starkt intresse för både kapitalmarknaden och för kommunikation i olika former. Tidigare arbetslivserfarenhet av finansiell kommunikation och hållbarhet är meriterande men inget krav.

 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har:

 

 • En stark förståelse för finansiell kommunikation, svenskt näringsliv, kapitalmarknaden samt hållbarhetsfrågor.
   

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är en stjärna på att skriva och har lätt för att formulera och paketera budskap i text åt våra kunder.
   

 • God erfarenhet av att arbeta med större presentationer i Powerpoint/Google Slides, av att bygga komplexa modeller i Excel/Google Spreadsheet och av att producera omfattande rapporter i Word/Google Docs.
   

 • God teknisk vana eftersom du kommer arbeta med digitala projektledningsverktyg och program, däribland många i Adobe-sviten. Det är en fördel om du är tekniskt lagd och har lätt för att lära dig nya program, system och tjänster utan svårigheter.

Övrig information

Start: Omgående
Omfattning: Heltid och deltid, 20-40 timmar i veckan som du själv kan fördela som det passar

Placering: Stockholm. Möjlighet att arbeta på distans finns också.

Ansökan

Låter detta som en roll för dig? Ansök med ditt CV och ditt personliga brev till work@avacom.se. Skriv “Deltidsanalytiker Ava” i ämnesraden. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas allt eftersom. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Alexander Paziraei på alexander.paziraei@avacom.se

Om Ava

Ava är en kommunikationsbyrå baserad i Stockholm som hjälper företag och organisationer att hitta nya och kreativa sätt att arbeta med företagskommunikation. Vi har en god helhetssyn kring både dagens trender och morgondagens möjligheter på marknaden.

 

Tillsammans har våra anställda många års erfarenhet av att ta fram lösningar och tjänster inom finansiell kommunikation, PR, hållbarhet samt branding. Genom att lyssna på våra kunders åsikter och förutsättningar noggrant kan vi erbjuda vägledning och hjälpa företag och organisationer att rikta nytänkande kommunikation till rätt målgrupp.

 

På Ava får du möjlighet att ta ett stort eget ansvar och utvecklas i din professionella karriär. Du kommer att få arbeta med kommunikation både “på golvet” och på ledningsnivå i några av landets mest välrenommerade bolag. På köpet får du nya kollegor med olika bakgrund som stöttar och hjälper dig när det behovet uppstår.

Vi vill att det ska vara kul att komma till jobbet och trivas under resans gång, inte bara när vi nått målet. Vi tror på att vi kommer som längst och har som roligast när vi samarbetar. Vi ser alltid till att hjälpas åt när någon behöver stöd. Eftersom vi är ett mindre företag gör varje person skillnad på riktigt!

ETT SAMSPEL I ETERN

Du behöver aldrig oroa dig för radiotystnad med oss

Vi vet att ett gott samspel med kunder innebär affärsnytta för alla inblandade. Därför gör vi alltid vårt yttersta för att kommunicera allt som sker - när det sker.

Rectangle 396.png
Rectangle 333.png
Head of Investor Relations and Communication Nasdaq | AVA Corporate Communications
bottom of page