Vi anställer: Analytiker

AVA söker drivna analytiker med intresse för finansiell kommunikation och hållbarhet

Vi på AVA söker drivna analytiker som kan kombinera strategi, analys och innehållsproduktion. Du behöver ha ett gediget intresse för finansiell kommunikation, aktiemarknaden och hållbarhet då våra primära kunder är börsnoterade bolag på Nasdaq.

 • Heltid / Deltid
 • Stockholm
 • Augusti

Din uppgift


I din roll arbetar du ofta mot ledande befattningshavare i noterade bolag i en rad olika branscher. Arbetsuppgifterna är därmed varierande och du kommer att arbeta både självständigt och i team. Du förväntas aktivt bidra till att utveckla vår verksamhet och självständigt ta fram nya arbetsuppgifter.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Kommunikation till kapitalmarknaden i samband med börsnoteringar, transaktioner och övriga företagshändelser.

 • Utveckling och implementering av Investor Relations (IR) strategier för att säkerställa transparent och effektiv kommunikation med kapitalmarknaden.

 • Innehållsproduktion till presentationer, pressmeddelanden, workshops, investerarmöten och roadshows.

 • Arbete med och produktion av årsredovisningar, delårsrapporter, prospekt, hållbarhetsrapporter och annat för branschen relevant kommunikationsmaterial.

 • Analys och bevakning av bland annat media, värderingsanalyser, riskbedömningar, intressentdialoger, väsentlighetsanalyser samt hållbarhetsanalyser.

Din profil


Din personlighet och förmåga att skapa relationer är minst lika avgörande för oss som ditt CV och din erfarenhet. Som person är du positiv och strukturerad. Eftersom vi alltid sätter kunden i fokus ser vi gärna att du har ett naturligt affärsdriv och ett analytiskt sinne. Du är kreativ och kommer med nya idéer samtidigt som ditt arbete alltid håller hög kvalitet.

Vi söker dig som är i slutskedet av din akademiska utbildning eller som nyligen har avslutat din examen, gärna med finansiell inriktning. Vi tror även att du har ett starkt intresse för både kapitalmarknaden och för strategisk kommunikation i olika former. Tidigare arbetslivserfarenhet inom finans och hållbarhet är meriterande.

 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har:

 

 • En stark förståelse för finans, svenskt näringsliv, kapitalmarknaden samt hållbarhetsfrågor.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är en stjärna på att skriva och har lätt för att formulera och paketera budskap i text.
 • God erfarenhet av att arbeta med presentationer i Powerpoint, av att bygga modeller i Excel och av att producera rapporter i Word.
 • God teknisk vana eftersom du kommer arbeta med olika digitala verktyg och program, däribland många i Adobe-sviten. Det är en fördel om du är tekniskt lagd och har lätt för att lära dig nya program, system och tjänster utan svårigheter.

Övrig information


Start: Augusti 2024
Omfattning: Heltid/Deltid
Plats: Stockholm

Låter detta som en roll för dig?

Ansök med ditt CV, personliga brev och betygsutdrag till [email protected]. Skriv "Analytiker" i ämnesraden. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas allt eftersom. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta [email protected] 

Vi brinner för riktigt bra företagskommunikation

Vi ser alla delar av kommunikationen som länkar i en kedja, och en kedja är bara så stark som den svagaste länken är. Vår mission är därför att erbjuda börsnoterade företag en helhetslösning där alla bitar faller på plats.

Kontakta oss

*
*
*
Genom att klicka på "Skicka" accepterar du vår integritetspolicy, inklusive vår cookiepolicy.